Uncategorized

Primul lucru pe care ni-l spune Dumnezeu

cer si soare

‘’Domnul mi se arata de departe : Te iubesc cu o iubire vesnica, de accea iti pastrez bunatatea Mea !’’ Ieremia 31 :3

Un actor roman a fost odata intrebat ce i-ar spune lui Dumnezeu daca sau, mai degraba, cand il va intalni. Acesta a raspuns : ‘’Nu i-as spune nimic… El stie totul.’’ Fie ca avem sau nu un gand pentru Dumnezeu in inima noastra, El cu siguranta are un mesaj pentru noi. Si primul lucru pe care Dumnezeu vrea sa ni-l spuna, atat cat suntem pe pamantul acesta, esta ca, indiferent de starea noastra actuala, El ne iubeste. Acesta este primul lucru pe care il descoperim atunci cand ne apropiem de El.

‘’Domnul mi se arata de departe’’- adica s-ar putea ca noi sa fim foarte putin constienti de existenta sau prezenta lui Dumnezeu. Poate nu il cunoastem decat foarte putin sau deloc. Poate doar am auzit despre El, dar nu ne-am apropiat niciodata. In alte cuvinte, suntem inca departe. Totusi, primul lucru pe care ni-l spune Dumnezeu este ca ne iubeste.

Acesta este un lucru cu totul surprinzator si minunat, tinand cont de pacatosenia noastra si de sfintenia Lui. Un Dumnezeu sfant iubeste niste oameni pacatosi. Evident, fundamentul dragostei lui Dumnezeu nu sunt meritele noastre. El nu ne iubeste pentru ca suntem buni (cine este cu desavarsire bun decat Domnul Isus, Dumnezeu din Dumnezeu Adevarat, Fiul lui Dumnezeu) sau pentru ca am merita. Dumnezeu ne iubeste pentru ca El este un Dumnezeu iubitor, pentru ca El ne-a creat si pentru ca suntem ai  Lui.

Dar pentru ca ne iubeste, Dumnezeu vrea sa ne schimbe. El doreste sa devenim cea mai buna versiune a noastra, sa ajungem, ca nivel moral si spiritual, la statura plinatatii lui Hristos. Exact ce isi doreste orice parinte bun pentru copilul Sau.

Rastignirea Domnului Isus este dovada cea mai clara a acestei iubiri- caci cine iubeste mult, jertfeste mult. Iar pentru noi s-a jerftit Odorul Cerului, Fiul lui Dumnezeu, care pe cruce a luat asupra Sa plata pacatelor noastre. Doar prin El avem mantuirea si acces liber la Tatal.

Sa ne rezemam dar, pe bratul Parintelui Vesniciilor care ne iubeste, nu doar asa, colectiv, pe toti laolalta, ci individual. Te iubeste pe tine, Andreea, Ioana, Vlad,  Petre etc, asa cum nimeni, niciodata, nu te-ar putea iubi- CU O IUBIRE VESNICA.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s