Uncategorized

Daca Dumnezeu este Dragoste atunci de ce nu vom ajunge cu totii in Rai?

ce este RaiulToti oamenii (‘’cu scaun la cap’’) isi doresc sa ajunga in Cer. Fie ca merg la biserica sau nu, fie ca cred in Dumnezeu si in existenta Raiului sau nu; toti aceia in deplinatatea facultatilor mintale isi doresc sa ajunga acolo, daca exista bineinteles acel loc.

Ce este Raiul

Totusi, aceeasi oameni care isi doresc sa ajunga in Rai, nu vor sa aiba nimic de-a face cu Dumnezeu pe acest pamant, si nici cu principiile Lui- de multe ori. Insa Raiul insusi graviteaza in jurul lui Dumnezeu si este plin de prezenta Lui. Deci daca nu am vrut sa fim cu El pe acest pamant, cum credem ca vom fi cu El o eternitate?

Si daca Raiul nu este ‘’all about God’’ atunci ce este? Daca Raiul nu este locul in care prezenta lui Dumnezeu se simte infinit mai puternic decat pe pamant si locul unde El troneaza pe deplin, atunci ce este?

Problema

Tristetea lui Dumnezeu este ca oamenii pe care i-a creat sunt indiferenti fata de El. Daca cineva ne vrea in Rai in Universul acesta, atunci acel cineva este Dumnezeu. Nimeni nu isi doreste mai mult decat El ca noi sa ajungem acolo.

Insa alegerile noastre, indiferenta noastra ne despart de El si implicit de Rai. Biblia spune ca nimic nu ne poate desparti de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8 : 38 ) decat ‘’o inima rea si necredincioasa’’ (Evrei 3: 12). Cu alte cuvinte, noi insine ne despartim de Dumnezeu si facem Cerul o destinatie imposibila pentru- si incompatibila cu- noi.

Asa cum Raiul este locul in care troneaza Dumnezeu si este plin de prezenta Lui, Iadul este definit prin absenta desavarsita a prezentei Sale. Iar acolo unde nu este El, Dumnezeu, fortele raului domnesc, iar ele sunt chinuitoare prin insasi esenta lor.

Unii oameni nu vor putea intra in Rai pentru ca sunt total incompatibili cu prezenta lui Dumnezeu, care este caracterizata de sfintenie (Leviticul 19: 2).

Faptele noastre gresite si necuratia sunt ca un miros neplacut inaintea lui Dumnezeu, care este Sfant. Probabil cu totii am intalnit pe strada cersetori sau oameni din canale al carui miros era aproape insuportabil. Ce am face noi, daca acest cersetor ar fi o ruda de-a noastra  (verisor, frate etc.) pe care am vrea sa-l ajutam, sa-l primim in casa si sa-l facem parte din familie?

Care ar fi primul lucru pe care i l-am cere si pe care l-am face pentru El?

Solutia

Am vrea sa fie curat, sa se spele, si i-am pune la dispozitie toate mijloacele necesare pentru acest lucru.

Exact aceasta a facut si Dumnezeu pentru noi. Si  aceasta ne cere si El- sa ne lasam curatiti. Mijlocul de curatire este credinta in Domnul Iisus si in jertfa Sa pentru noi– adica in ceea ce a facut Dumnezeu cand a venit sa locuiasca cu noi pe pamant pentru o vreme. Ne-a platit pacatele (stim ca plata pacatului este moartea din Romani 6:23 si din Vechiul Testament, iar El si-a dat viata pentru rascumpararea noastra. Cine s-ar fi gandit ca Dumnezeu ar merge atat de departe pentru noi?)

Credinta, odata avuta, trebuie insa impletita cu fapte ca sa fie autentica.

Daca credem ca Dumnezeu intrupat, Domnul Isus Hristos, a facut acest lucru din dragoste pentru noi, cum sa mai putem face rau semenului nostru pentru care Domnul s-a jertfit? Si cum sa mai continuam sa ignoram gandurile Sale cu privire la vietile noastre? Modul nostru de traire trebuie sa fie in concordanta cu principiile si poruncile lui Dumnezeu, care ne-au fost date inspre binele nostru (ca niste instructiuni si indrumari date unui calator pe un meleag strain).

Concluzii

Noi singuri nu ne putem curati si nici nu putem duce o viata curata prin forte proprii. Presiunile pot fi mult mai puternice decat bunele noastre intentii. De aceea avem nevoie de o forta supranaturala (de puterea lui Dumnezeu) care sa ne ajute si sa ne sustina si de o innoire a mintii si a sufletului. Biblia numeste acest proces ”nastere din nou” (Ioan 3:3). Un nou inceput, o transplatare in Imparatia lui Dumnezeu si o trecere de la moarte (pacatul = moarte) la viata (Domnul Isus este Calea, Adevarul si Viata). Un transplant a Duhului Sau in pieptul nostru, o primire a naturii lui Dumnezeu.

Ca sa fim ‘necurati’ in fata unui Dumnezeu Sfant nu e nevoie de un munte de greseli iar cateva fapte bune nu sunt de ajuns. Pacatul aduce moartea. Insa Domnul Isus a murit ca toate pacatele noastre- trecute, prezente si viitoare- sa fie iertate si sa fim eliberati din lanturile cu care ele ne leaga.

Iar odata iertati si insufletiti de un alt Duh,  sa traim altfel, nu tot ca si inainte. Pentru acest fel de traire avem nevoie de harul lui Dumnezeu in fiecare zi. Si de puterea Sa care sa ne ajute si sa ne invete cum sa traim astfel incat sa fim comptabili cu Raiul, odata ce ne sfarsim alergarea pe pamant.

Cred ca mai inainte de a face ceva (bine) trebuie sa fim intr-un anumit fel (buni). Totul incepe din interior, cu o inima curatatita din care dragostea, pacea, bucuria, nadejdea, rabdarea si binefacerile curg in mod natural (Galateni 5: 22).

Cu Cerul in inima iar apoi in Cer

De aceea, cat timp mai putem spune ‘’astazi’’ sa stam de vorba strans cu Dumnezeu, si sa-L lasam sa ne invete cum sa traim cu Cerul in inima pe pamant, iar apoi in Cer dupa viata aceasta.

—P.S. Daca nu crezi sau nu esti sigur de existenta lui Dumnezeu, insa vrei sa descoperi adevarul, testeaza, pune-L la incercare. Cere-i lui Dumnezeu sa iti arate daca exista, Cine si Cum este El si ce vrea de la tine. Dumnezeu se descopera  intotdeauna cautatorului sincer. De fapt, poate El te cauta de mult…

——

Versete pe aceasta tema

Eclesiastul 8 :8  ‘’Omul nu este stapan pe suflarea lui, ca s-o poata opri, si n-are nici o putere peste ziua mortii ; in lupta aceasta nu este izbavire si rautatea nu poate scapa pe cei rai.’’

Romani 6 : 23  ‘’Plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru.’’

Romani 8 : 38  ‘’Caci sunt bine incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare,

nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu care este in Isus Hristos, Domnul nostru.’’

Evrei 3 : 12 ‘’Luati seama, dar fratilor, ca nici unul dintre voi sa n-aiba o inima rea si necredincioasa, care sa va desparta de Dumnezeul cel viu.’’

Leviticul 19 : 2 ‘’Vorbeste intregii adunari a copiilor lui Israel si spune-le ‘’Fiti sfinti caci Eu sunt sfant, Eu, Domnul Dumnezeul vostru’’.

Galateni 5: 22 ”Roada Duhului, dimpotriva este:  dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.”

Ioan 3:3 ”Isus i-a raspuns: ”Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se va naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.”

Ioan 3:5 ”Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in imaparatia lui Dumnezeu.”

Iov 11 :13- 16 ‘’Tu indreapta-ti inima spre Dumnezeu,

Intinde-ti mainile spre El.

Departeaza- te de faradelege si nu lasa nedreptatea sa locuiasca in cortul tau.

Si atunci iti vei ridica fruntea fara teama,

vei fi tare si fara frica ;

iti vei uita suferintele,

si-ti vei aduce aminte de ele ca de niste ape care s-au scurs.’’

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s