Uncategorized

Cand mersul la biserica si postul nu ajuta la nimic

Image”Ascultarea face mai mult decat jertfele si pazirea Cuvantului Sau face mai mult decat grasimea berbecilor” (1 Samuel 15: 22).

In Romania avem diferite obiceiuri care, credem noi,  odata respectate ne fac mai placuti lui Dumnezeu sau ne castiga cumva favoarea Sa. Unele dintre ele sunt bazate pe precepte crestine, precum sunt mersul la biserica, postul sau milostenia.

Singura mea ingrijorare este ca, de multe ori, acordam importanta doar formelor exterioare de credinta, dar nu si lucrurilor din interior, sau inimilor noastre care pot fie sa ne indeparteze de Dumnezeu, fie sa ne aproprie de El si sa ne faca placuti Lui.

Stim din Biblie ca Dumnezeu apreciaza un duh bland si smerit, oamenii care spun adevarul din inima (adica nu din obligatie sau din lipsa de alternative, vezi Psalmul 15:2), pe cei care isi respecta promisiunile (chiar si cand acestea se intampla sa fie in defavoarea lor, vezi Psalmul 15:4), pe cei care Il iubesc cu adevarat intrucat si El ne iubeste cu o dragoste vesnica (vezi Ieremia 31:3) si pe cei care isi iubesc semenii.

Dumnezeu se uita la inima, si daca de acolo lipseste esentialul, activitatile noastre bisericesti nu-L impresioneaza deloc. Inima si sufletul nostru constituie centrul interesului Lui. Nu ne foloseste la nimic sa mergem la biserica, sa postim de Pasti si de Craciun si sa tinem diferite traditii daca suntem invidiosi, facem rau aproapelui nostru, nu traim o viata curata, ne complacem in minciuna, disperam cand avem probleme si nu ne incredem in El. Prin aceste lucruri noi de fapt aratam ca nu am inteles nimic din caile lui Dumnezeu.

Ma intristeaza mult acei oameni care se inghesuie sa intre in biserici dar au inimile goale. Ei cred ca prin simplul mers la biserica pot castiga favoarea lui Dumnezeu.

Noi nu putem face nimic ca Dumnezeu sa ne iubeasca, pentru ca El ne iubeste deja. Asa cum suntem. Dar ne cere sa ne schimbam; sau sa ne lasam schimbati mai degraba.

Si aceasta operatiune incepe intai si intai cu inima noastra, nu cu exteriorul nostru. Inainte de a purta o fusta de o anumita lungime (noi fetele), de a tine posturi si deface alte lucruri, noi trebuie sa fim intr-un anumit fel. Trebuie sa-I ingaduim lui Dumnezeu sa ne curateasca, sa ne sfinteasca si sa ne umple cu iubirea Lui ca sa putem sa-L iubim pe El si pe ceilalti cu adevarat. Sa-I ingaduim sa ne faca asemenea Lui, adica profund buni si iertatori.

Abia apoi, ca si consecinta a acestui ‘transplant’ de inima (adica inima Lui in pieptul nostru) decurg faptele care vor avea intr-adevar valoare in ochii Lui. Pentru ca ele nu voi fi doar lucruri care ‘trebuiesc facute’ ci expresii ale vietii noastre, trairii noastre cu Dumnezeu si ale dragostei noastre pentru El si ceilalti.

 • Vom face milostenie pentru ca ne pasa sincer de cei din jur;
 • Vom tine post pentru ca ne vom dori sincer sa ne apropiem de Dumnezeu;
 • Vom merge la biserica pentru bucuria de a avea partasie cu El, pentru bucuria de a asculta Cuvantul Lui si pentru bucuria de a-i intalni pe cei care impartasesc aceeasi speranta si dragoste cu noi;
 • Atunci cand vom intampina probleme sau necazuri (boli, moartea celor dragi, lipsuri) nu vom dispera, ci ne vom intoarce cu incredere catre Tatal nostru iubitor care poate si vrea sa ne ajute in toate lucrurile (vezi Isaia 46:3, Isaia 43:1,2).

Apropierea de Dumnezeu incepe cu o simpla rugaciune si cu dorinta sincera de a trai viata aceea din belsug despre care vorbea Domnul Isus (”Eu am venit ca oile mele sa aiba viata, si s-o aiba din belsug” Ioan 10: 10).

Viata cu Dumnezeu e atat de frumoasa!

”Domnul mi se arata de departe: ”Te iubesc cu o iubire vesnica; de accea iti pastrez bunatatea Mea!‘ Ieremia 31:3

”Domnul a raspuns: ”Da, vei avea un viitor fericit” Ieremia 15: 11

—–

Alte versete biblice pe aceasta tema:

Cum ne vrea Dumnezeu:

”Nu va temeti! Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul, judecati in portile voastre dupa adevar si in vederea pacii; nici unul sa nu gandeasca in inima lui rau impotriva aproapelui sau si nici sa nu iubiti juramantul stramb. Caci toate lucrurile acestea Eu le urasc, zice Domnul.” Zaharia 8:15, 16, 17

”Faceti cu adevarat dreptate si purtati-va cu bunatate si indurare unul fata de altul” Zaharia 7:9

”Asa vorbeste Domnul ostirilor: Postul din luna  a patra, postul din luna a cincea, postul din luna  a zecea se vor preface pentru casa lui Iuda in zile de veselie si de bucurie, in sarbatori de voiosie. Dar iubiti adevarul si pacea!” Zaharia 8: 19

N-ar fi lumea un loc mai frumos daca toti am face lucrurile acestea? Depinde de noi.

Advertisements

6 thoughts on “Cand mersul la biserica si postul nu ajuta la nimic”

  1. Multumesc pentru incurajare, Melania! Domnul sa te binecuvanteze si pe tine!
   P.S. Melodia de fundal de pe blogul tau e minunata, iti induce o stare de pace, ca si gandurile tale.

 1. Astazi nu am mers la biserica, pt ca nu ne-am trezit. Baietelul nostru a zis:”Mai tati, nu Namne aca!”, adica Mai tati, nu am mers acasa la Doamne-Doamne!, si toata ziua a fost necajit. Sunt minunati copiii! Ei merg sincer si cu dragoste la Hristos, si cand nu merg dorul ii copleseste. Ce frumos ne mustra Domnul, prin ei!

  1. :-)) O ce dulce! Da, copiii au o credinta foarte puternica si o traire foarte frumoasa. Bravo voua ca îi invatati de mici calea cea buna. Lucrurile acestea vor ramane cu ei mereu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s